Scroll To Top
Son yazılar

Güveçte Yaprak Sarma

Hımm nefis olmuş :) bir hatam varki pişmiş halini resmetmemişim :( ilerki zamanlarda o da olur inşallah :)

Malzemeler:

  • Üzüm yaprağı (Salamura ya da taze)
İçi için:
  • 1 kilo et
  • 2 kahve fincanı köftelik bulgur
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Maydanoz
Pişirmek için:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1yemek kaşığı salça
İç malzemesini için soğanı rendeledikten sonra diğer malzemeleri de ekleyerek güzelce harmanlayalım. Üzüm yaprağı salamura da olabilir. Ben taze yaprağı limon tuzu, tuz ve suda hafif sarartarak kullandım. Sarma işlemini sabırla tek tek incecik saralım. (Yazarken kolay gibi olsada en az iki saati gözden çıkarın derim). Tereyağ ve sıvı yağı tavada eritip salçayı da ekleyerek biraz kavuralım. 2 bardak suyu da ekleyerek bir taşım kaynatıp güveç kabımızdaki sarmaların üzerine gezdirelim. Kısık ateşte pişmeye bırakalım yalnız suyunu ve pişmesini takip edelim.. Emeğinize değecek bir lezzet, kolay gelsin.. Afiyet olsun :)

Paylaş:

Kategoriler:

Henüz Yorum Yok " Güveçte Yaprak Sarma "