Scroll To Top
Son yazılar

5'TE 5 DİYETİ (5 GÜNDE 5 KİLO)



5 GÜNDE 5 KİLO DİYETİ

Hızlı kilo verdiren diyetler genelde doğal olarak sağlıksız oluyor, kimseye önererek riske girmek istemeyiz. Ama bu diyette alınması gereken tüm besin gruplarına yer var, üstelik miktar sınırlaması da yok. Hadi bakalım! 5 günde 5 kilo diyeti bünyenize uygun olmayabilir.

1. gün: 
  • Sadece haşlanmış patates yiyeceksiniz. Sabah, öğlen, akşam. Başka bir şey yok. Ama istediğiniz kadar, kusana kadar yiyebilirsiniz.
2. gün: 
  • Yalnızca haşlanmış sebze. Ama aklınıza gelebilecek her tür sebzeyi yiyebilirsiniz. Yağsız olmak kaydıyla her tür çiğ salata, yine yağsız haşlanmış sebze yemekleri, türlüler… Sabahtan itibaren.
3. gün: 
  • Bugün et günü. Yine sabahtan başlayarak haşlanmış, ızgara ne çeşit olursa olsun, yağsız et. Yağsız ton balığı, ızgara balık, tavuk…
4. gün: 
  • Meyve günü. Yine yiyebildiğiniz kadar her tür meyveyi tüketin. MUZ HARİÇ
5. gün: 
  • Yalnızca yumurta. Tamamen hayalgücünüze bırakıyorum. Yumurtadan yapılan herşeyi yiyebilirsiniz. baharat dışında hiçbirşey ilave edilmiyor.Yada yağsız diyet süt veya yoğurt. seçim sizin....güne neyle başlıyorsak onunla devam ediyoruz.
6. ve 7. günler bu diyetin bayramları yani dinlenme günleri, yani 5 gün boyunca mideyi dinlendirdikten sonra istediğiniz gibi yorma günleri diyebiliriz. Hafta başında yine aynı sırayla diyeti uygulamaya başlamak şartıyla.

**Şekersiz çay, kahve, yeşil çay ve diyet meşrubatlar her daim serbest.

**Not: Sakarin benzeri şeyler yerine çayınızı, neskafe’nizi şekersiz içmenizi öneriyorum. Böbrekleri daha fazla çalıştırarak su kaybını belirgin ölçüde arttırıyor.Bu 5 günlük diyette özellikle de ilk başlarda vücut çok çabuk su kaybettiği için hızla kilo veriliyor insanın morali düzeliyor, motivasyonu artıyor. 6. ve 7. günlerde biraz aşırıya kaçmayın. Uzun süren rejimlerde arasıra aşırı yemek yiyip tekrar aniden kesmek gerekir ki, metabolizma duruma uyum sağlamasın.bu diyette listede ne yazıyorsa onu yapın tuz ve yağ yasak.. Güne ne ile başlıyorsanız onunla devam edelim lütfen. Kolay gelsin:)

Paylaş:

Kategoriler:

3 yorum to ''5'TE 5 DİYETİ (5 GÜNDE 5 KİLO)"

ADD COMMENT
  1. Yaz gelince diyet konusu sikca islenir oldu medyada. Ama ben yine gec kaldim diyet icin biraz. Ya boyle deyince, mevsimlik diyet mi olur diyorlar. Oluyor iste, kolay degilki.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel paylaşım olmuş üstelik sayenizde kilolar gidecek :)

    YanıtlaSil
  3. bende yaptım bugün 5. günüm ve sadece 250 gram verdim ya sinirlerim çok laçka oldu :(((

    YanıtlaSil