Şerbetsiz hafif bir tatlıdır :) oldukça lezzetli en az 100 yıllık tarif :) Konya' da meşhurdur diyebilirim :) Malzemeler: Hamuru için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Kızartmak için:
sıvı yağ
Üzeri için:
toz şeker
Malzemeleri
mikserle çırpalım ve akışkan krep hamuru kıvamını alana kadar un ilave
edelim. Tavada yağı kızdırarak yemek kaşığı ile hamurdan dökelim.
Kızardıktan sonra toz şekere batıralım. İsteyen soğuk şerbete de
atabilir. Çok kolay, tatlımız hazır. Afiyet olsun… (Yağ çeker mi diye endişe eden olabilir ama değil oldukça hafiftir)
Henüz Yorum Yok " Kaygana (Konya Lezzeti) "