Bisküvili Haşhaşlı Revani
Mavi haşhaş soruyorum sana iki üç yıl öncesine kadar nerelerdeydin. Sen vardın da biz mi senden bi haberdik yoksa:) Mavi haşhaş gerçekten çok güzel bir nimet. Tatlılarda tuzlularda kullanıyorum ve çok memnunum. Yiyenlerde bi o kadar memnun. Çıtır çıtır yerken çok keyif veriyor. Bu satırları okurken bile ağzınız sulandı biliyorum:) Bu tarifim yemek ardından çok güzel bir ikram oluyor. Ayrıca pasta tabağına da çok yakışıyor şahsen ben ikisi için de kullanıyorum. Eminim bu tatlıyı yediniz bir yerlerde bir de böyle üstünde bisküviyle denemenizi tavsiye ediyorum. Ben çok yakıştırdım ve paylaşmak istedim. Buyrun tarifim daha önce mavi haşhaşla yaptığım SULTAN TATLISI na da göz atmak isterseniz lütfen TIKLAYINIZ..Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 paket krem şanti
- Şantiyi hazırlamak için 1 su bardağı süt
- Yarım paket petibör bisküvi
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla en az 5 dakika kadar çırpalım.
- Diğer malzemeleri de ekleyip yine mikserle akışkan kek harcımızı hazırlayalım.
- Yağlanmış dikdörtgen tepsimize harcımızı alalım ve 180 derece fırında pişmeye bırakalım.
- Bu arada şerbetimizi hazırlayalım.
- Üzeri için krem şantiyi hazırlayalım ve buzdolabında bekletelim.
- Bisküvileri robotta un gibi olana dek çekelim.
- Pişen revanimizi ılımaya bırakalım. Yine ılık şerbetini dökelim. Yani ikisi de ılık olacak.
- Bu şekilde en az 1 saat dinlendirelim.
- Şerbetini çeken tatlımıza krem şantisini düzgünce sürelim ve bol bisküviyle süsleyelim.
- Nefis tatlımız hazır, lütfen deneyin, beğenin ve yorum bırakın:)
- Afiyet olsun:)
Henüz Yorum Yok " Bisküvili Haşhaşlı Revani "