REVANİ
Türk milleti olarak severiz tatlıyı. Şerbetli tatlı denilince üst sıralarda yer alan benim de çok sevdiğim pratik tatlımız Revaniyi sizlerle paylaşmak istedim. Tadı kıvamı enfesti yiyenler beğendi şimdi deneyip tadına bakıp beğenme sırası sizde:) Buyrun tarifim..Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- isteğe göre portakal veya limon kabuğu rendesi
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla en az 5 dakika çırpalım. Diğer kek malzemelerini de ekleyip akışkan kek harcımızı hazırlayalım. Çok katı olmayacak.
- Yağlanmış yuvarlak borcam tepsimize harcımızı alalım ve 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
- Şerbeti hazırlayalım. Su ve şeker kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynasın.
- Revanimiz ılıyınca yine ılık olan şerbetin tamamını üzerine dökelim ve çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
- Şerbetini çeken tatlımızı dilediğimiz gibi süsleyebiliriz. Ben ceviz ve hindistan cevizi kullandım.
- Enfes tatlımız hazır servis edebiliriz.
- Afiyet olsun:)
Ben de geçen gün portakallı yaptım. Misafirler çok sevdi. Tarifini istediler, bloğumun adresini verdim. Ee bundan sonra böyle. :)) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYağmur'cum benim çevrem kalem kağıtı pek seviyor tarif isteyene artık blog var oradan bakın diyorum yine de soruyorlar:) sevgiler..
YanıtlaSil