Höşmerim Kek
Doksanların muhteşem lezzetidir Höşmerim kek:) Niye öyle diyorum çünki herkes bu keki yapıyordu en azından benim bulunduğum mahalle öyleydi. Gerçekten harika bir lezzeti var yumuşacık. Tek kusuru biraz yağlı ve kalorili. Böyle yazdığıma bakmayın ve deneyin. Gerçekten bayılacaksınız..Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket margarin
- 3, 3.5 su bardağı un
- 2 kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- Üzeri için pudra şekeri(yeteri kadar)
- Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpalım.
- Eritilmiş margarini, sıvıyağı, sütü, portakal kabuğu rendesini ekleyelim ve biraz daha çırpalım.
- Kabartma tozu, vanilya ve 3 su bardağı unu ekleyelim. Kek harcımız normalden biraz daha katı olacak. Bu kıvam için biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri ekleyelim.
- Nefis kekimiz hazır cumartesi günü tadına bakan gün arkadaşlarım tarifini istedi benden söylemesi:)
- Çayla servis edelim.
- Afiyet olsun:)
Not: Verdiğim ölçüler fırın tepsisi için uygundur. Kekimiz biraz ince olacak.
Değişik bir kek olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim Hanife hanımcım:)
YanıtlaSil