Bugünkü konumuz ıspanak yemeği nasıl kalorili hale getirilir:) Cevap
veriyorum bol yağla kavurun su eklemeyin ve üzerine yumurta kavurun.
Şaka bir tarafa bu şekilde yaptığınız ıspanak yemeğinin tadına
bayılacaksınız. Deneyin lütfen..
Malzemeler:
1 kg taze ıspanak
2 adet büyük soğan
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
4 adet yumurta
Hazırlanışı:
Ispanakları ayıklayıp güzelce yıkadıktan sonra
küçük küçük doğrayın saplarıyla birlikte.
Soğanları yemeklik doğrayın ve tencereye alın salça ve yağla birlikte iyice kavurun.
Ispanakları çiğ olarak haşlamadan üzerine ekleyin. Tencere biraz büyük
olmalı ki ıspanaklar sığabilsin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Arasıra
karıştırarak kavurun. Az tuz ekleyin ki ıspanak fazla tuz götürmez.
Ispanak biraz su bırakır çekene kadar bekleyin. Yeteri kadar kavrulan
ıspanakları ocağa dayanıklı bir kaba alın. Üzerine çırpılmış yumurtayı
gezdirin. Kapak kapatın ve yumurta pişene kadar ocakta tutun. Burada
dibine biraz su ekleyebilirsiniz. Ben eklemedim siz yine de temkinli
olun. Yumurta pişince ocağı kapatın. Üzerine karabiber tavsiyemdir.
Yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..
Paylaş:
çok severım bu şekilde kavrulmuş ıspanak yemegını. ve aynı şekilde taze fasulyenınde bu tarife uyarlanmış haline de bayılırım. yapılış şekli aynı sadece orada fasulyeleri haşlayıp koyuyorsunuz o kadar.
YanıtlaSil