ÇAYLI ISLAK KEK
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı demli çay
- Yarım su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpalım. Çay, su, sıvıyağ ve kakaoyu ekleyelim tekrar çırpalım. Bu karışımdan 1 su bardağını ayıralım. Kek harcımıza un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim ve tahta kaşıkla pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştıralım.
- Harcımızı yağlanmış kek kalıbımıza ya da yuvarlak borcam tepsimize alalım.
- 180 derece fırında pişmeye bırakalım. Yaklaşık 40 dakikada kekimiz pişiyor. Tabi fırına göre değiştiğinden kontrol etmeyi unutmayalım. Kürdan testi yapabiliriz.
- Pişen kekimizi fırından alalım. Bir kaç dakika bekleyip daha önce 1 su bardağı kadar ayırdığımız sosumuzu üzerine dökelim. Sünger gibi hemen sosu çekiyor.
- Keklerin yıldızı bence, hele ki çayla daha güzel oluyor. Çay kokusu gelir mi diye endişelenmeyin. Hoş gelse daha da güzel oluyor ya:)
- Şimdi bu satırları okuyan bazı takipçilerim çiğ yumurta var sosunda ben yemem yapmam diyebilir. Onlara önerim sos yerine 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı şekeri sos haline getirip kullanmaları. Bu şekilde de harika oluyor, bilginize.
- Çayla servis edelim, Afiyet olsun:)
Henüz Yorum Yok " ÇAYLI ISLAK KEK "