KARNIYARIK YEMEĞİ
Malzemeler:
6 adet patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
Kıymalı harç için:
2 adet büyük boy soğan
4-5 adet domates
4-5 adet yeşil biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber
yeteri kadar maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:2 adet büyük boy soğan
4-5 adet domates
4-5 adet yeşil biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber
yeteri kadar maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Patlıcanları alacalı soyduktan sonra ortadan ikiye kesip kızgın yağda kızartalım. Tenceremize eti alalım. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Sıvıyağı ekleyelim sırasıyla yemeklik doğradığımız soğan, domates ve biberi ekleyelim ocağımızın altını kısalım ve suyunu çekene kadar harcımızı kavuralım. Ocağımızı kapatalım tuzunu karabiberini ve maydanozunu ekleyelim iyice karıştıralım. Farklı baharat ta eklenebilir ben yakıştırmıyorum karnıyarık yemeğine tercih meselesi tabi:)
Patlıcanlarımızı fırın kabımıza alalım ve bıçak yardımıyla dik olarak karnına yarık açalım:) Kıymalı harcımızı eşit şekilde patlıcanların üzerine yerleştirelim. Salça ve suyu karıştıralım. Fırın kabımızın alt tabanına dökelim. Ben patlıcanların üzeri salçalı olduğunda sevmiyorum çok kırmızı görünüyor.
Yemeğimizi 200 derece fırında pişmeye bırakalım. Fırın kabımızın üzeri mutlaka kapalı olsun kapaklı kap kullanabilirsiniz yada folyolayabilirsiniz. Yemeğimizin suyunun buharlaşmasını istemiyoruz üzerinin de hızlı bir şekilde kızarmasını istemiyoruz bu yüzden üzeri kapalı olmalı. En az yarım saat üzeri kapalı bir şekilde piştikten sonra kapağı alıp karnıyarık yemeğimizin kızarmasını sağlayalım. Hatta resimden sonra ben biraz daha fırınladım fazla kızarmış seviyorum. Sizde damak zevkinize göre ayarlayın. Nefis yemeğimiz hazır, pilavla servis edelim. Afiyet olsun:)
Henüz Yorum Yok " KARNIYARIK YEMEĞİ "