Kıymalı Milföy Börek
Arada sırada da böyle pratik tarifler kurtarıcımız olabiliyor. Hem lezzeti garanti:)Malzemeler:
- 1 paket milföy hamuru(20 adet)
- 250 gr kıyma
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 4-5 adet yeşil biber
- maydanoz(Yeteri kadar)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 Yumurta sarısı
- Çörek otu(Yeteri kadar)
- Öncelikle içimizi hazırlayalım. Kıymayı suyunu çekene kadar pişirelim ve ocağımızı kapatalım. Diğer malzemeler çiğden katılacak. Minik minik doğradığımız soğan, domates, biber, maydanoz, tuz,yağ ve baharatları kıymamıza ekleyip harmanlayalım. Bu şekilde hiç denemediniz biliyorum ama o kadar lezzetli oluyor ki ben artık kıymalı yaptığım böreklerde iç harcımı bu şekilde kullanıyorum. Size de şiddetle tavsiye ediyorum:)
- Milföy hamurumuza iç harcımızı bolca koyalım ve sigara böreği şeklinde saralım. Üzerine yumurta sarısını sürelim ve çörek otu serpiştirelim.
- Fırınımızı 200 derecede iyice ısıtalım.
- Isınan fırına böreklerimizi koyalım ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pratik milföy böreğimiz hazır.
- Afiyet olsun:)
Henüz Yorum Yok " Kıymalı Milföy Börek "