EL AÇMASI KIYMALI BÖREK
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğine un
- Eritilmiş Terayağ (yeteri kadar)
- 250 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 2-3 adet biber
- 1 adet domates
- Maydanoz(yeteri kadar)
- tuz, baharat
- Verilen malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru mandalina büyüklüğünde 15 beze yapalım.
- 1 tane bezeyi tabak büyüklüğünde açalım. Üzerine eritilmiş tereyağını bol sürelim. Diğer açtığımız bezeyi üzerine koyalım. Bu şekilde 3 kat olacak. Üst bezenin üzerini yağlamıyoruz ki rahat açabilelim. Yani açmak için 3'er li 5 bezemiz olacak.
- Bezelerimiz açılmak için bu şekilde beklerken iç harcımızı hazırlayalım. Kıymayı ocağa alalım ve suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Biraz yağ ilave edelim ve yemeklik doğradığımız soğan, biber ve domatesi ekleyelim ve iyice kavrulana kadar pişirelim. Piştikten sonra tuzunu baharatını ve maydanozunu ekleyelim.
- Bezeyi unlayarak açabildiğimiz büyüklükte açalım. Kenarlardan 4'e katlayalım. Büyük bir kare hamurumuz var onu da 4'e keselim. 1 Yufkadan 4 böreğimiz oluyor.
- Kestikten sonra iç harcını koyalım ve sigara böreği gibi çok sıkı olmadan saralım. Hafif yağlanmış fırın tepsimize alalım. Bütün yufkalara aynı işlemi yapalım. 5 bezemiz vardı 4 er börekten 20 böreğimiz oldu:)
- Fırınıa sürmeden önce böreklerimizin yüzünü fırça yardımıyla yağlayalım. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım. Pembe pembe kızarınc fırından alalım.
- Nefis oldular, mümkünse sıcak ikram edelim.
- Afiyet olsun:)
Henüz Yorum Yok " EL AÇMASI KIYMALI BÖREK "