EV YAPIMI RAMAZAN PİDESİ
Malzemeler:
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kuru maya(10 gr) ya da 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı ılık su
- Üzeri için bol susam ve çörek otu
- 3 su bardağı unu yoğurma kabımıza alalım. Ortasını havuz biçiminde açalım. Şeker, maya ve ılık suyu ekleyelim. Bu şekilde bir iki dakika bekleyelim. Yumurtanın sarısını üzeri için ayıralım . Beyazını havuza ekleyelim. Tuzu ve sıvıyağı da ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Bu kıvamı yakalamak için biraz daha un ekleyebilirsiniz. Ben tam 3,5 su bardağı kullandım.
- Greyfurt büyüklüğünde bir hamurumuz oldu. Yağlanmış borcam tepsimize hamurumuzu alalım. Elimizi biraz yağlayalım ve el yardımıyla hamuru tepsiye göre açalım. Üzerini klasik tırnaklı pide gibi elimizle şekillendirelim. Bu şekilde hamurumuz tepside 15 dakika mayalanacak.
- Hamuru tekrar elimizle şekillendirelim, mayalandığı için şekilleri biraz kapanıyor tekrar parmaklarımızla şekil verip üzerine yumurta sarısını bolca sürelim. Çörek otunu ve susamı bolca üzerine serpelim.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım.
- Nar gibi kızarınca fırından alalım.
- Üzerini bir bezle örtelim. Bu şekilde biraz dinlensin. İlk sıcaklığı çıkınca pidemizi tepsimizden alabiliriz.
- İster dilimleyin ister elinizle bölün nasıl yerseniz artık. Tarif benden denemek sizden.
- Afiyet olsun:)
eline sağlık missss miss
YanıtlaSilteşekkür ederim..
Silellerinize saglık deniycem safiye acar tok
YanıtlaSilMemnun olurum deneyin lütfen, sevgiler :)
YanıtlaSil