Etli Lahana Sarması
Malzemeler:
- 1 adet orta boy lahana
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 çay bardağı pirinç
- Yarım kilo yağlı kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, pul biber, karabiber, kimyon
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2-3 su bardağı kadar sıcak su
- Lahana saplarını kullanalım. Lahanaları yaprak yaprak ayıralım ve kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Resimdeki gibi parçalara ayırarak. Bütün yapraklar haşlanınca soğumaya bırakalım. Suyun içine yarım limon sıkarsanız haşlanırken kötü kokmamasını sağlayabilirsiniz.
- İç harcımızı hazırlayalım. Kıymaya, bulguru, pirinci, rendelenmiş soğanı, salçayı, ve baharatları ekleyip yoğuralım.
- Lahanaları ortasındaki sert yerleri ayırarak sarmalık parçalar elde edecek şekilde ayıralım. Lahanayı tek tek saralım. Yaklaşık 1 saat sarma işlemi sürüyor.Tencerenin dibine lahana saplarını koyalım. ÜzerineTereyağında kavurduğumuz salçalı suyunu döküp kısık ateşte pişmeye bırakalım. Yaklaşık 1 saatte pişecektir. Ara sıra suyunu kontrol edelim. Nefis oluyor mutlaka deneyin, Afiyet olsun :)
Henüz Yorum Yok " Etli Lahana Sarması "