MUZLU RULO PASTA
Muzlu Rulo Pasta için Gerekli
Malzemeler:
Pandispanya için;
5 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
5 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya,
1-1,5 yemek kaşığı kakao
İçi için;
Muz
Muzlu Rulo Pasta Tarifi:
Pandispanya için olan diğer malzemelerimizi de bu karışıma ilave edip
1-2 dakika kadar çırpalım.
Dikdörtgen şeklindeki geniş fırın tepsimizin içerisine yağlı kağıt
serelim ve hazırladığımız kek hamurunu dökelim.
Spatula yardımıyla kek hamurunu düzgünce yayalım ve her tarafının eşit
kalınlıkta olmasına özen gösterelim.
Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra 10-15 dakika kadar
pandispanyamızı pişirelim.
Fırından çıkarttığımız pandispanyamızı yağlı kağıt yardımıyla rulo
şeklinde saralım ve 15 dakika kadar bu şekilde bekletelim.
Krem şantimizi üzerindeki tarife göre hazırlayalım.
Rulo şeklinde sardığımız pandispanyamızı yavaşça yağlı kağıttan
ayıralım.
Hazırladığımız krem şantimizi pandispanyanın tüm kenarlarında 2'şer
parmak boşluk kalacak şekilde pandispanyanın üzerine sürelim.
Kenarlarında boşluk bırakmamızın nedeni tekrar rulo şeklinde sararken
kremanın yanlarından taşmaması içindir.
Ardından parçalara ayırdığımız muzlarımızı rulo yapmaya başlayacağımız
taraya uzunlamasına olacak şekilde dizelim.
Muzları dizdiğimiz uçtan itibaren pandispanyamızı yavaşça rulo haline
getirelim.
Hazırladığımız rulo pastayı servis tabağına alalım ve üzerine ince bir
tabaka olacak şekilde krem şanti sürelim.
Pastamızı buzdolabına kaldırıp 3-4 saat kadar dinlendirelim.
Muzlu Rulo Pasta servise hazırdır. Servis
yaparken dilimleyerek servis yapabiliriz. Afiyet olsun:)
Henüz Yorum Yok " MUZLU RULO PASTA "