KIZARTMALI ETiMEK
Şimdi sizlere oldukça pratik bir lezzet sunacağım. Etimek üzerinde kızartma daha önce gördünüz mü bilmiyorum. Genelde etimeği tatlı da kullanırız oldukça da güzel olur. Tuzlu olarak da kullanabileceğiniz bir tarif. Üstelik hem kahvaltıya hem de pasta tabağına yakışan bir lezzet. Yapımı o kadar kolay ki perşembe günü arkadaşlarıma sundum bu lezzeti yanlarında 5 dakika da yaptım çok da sevdiler. Sizlerle de paylaşmam gerekiyor diye düşündüm bilen var bilmeyen var değil mi:) Buyrun tarife..Malzemeler:
- 1 paket etimek
- Sarımsaklı süzme yoğurt(yeteri kadar)
- 1 adet patates
- 1 adet patlıcan
- 3 adet havuç
Yapılışı:
- Öncelikle kızartmamızı yapalım. Küp küp doğradığımız patates, patlıcan ve havuçları kızartalım.
- Yoğurdumuzu hazırlayalım. Süzme yoğurdu suyla açalım ve sarımsak ve tuz ekleyelim. Yoğurt ne çok katı ne çok sıvı olmayacak. Sıvı olursa etimek fazla yumuşuyor. Katı olursa da etimek sert kalıyor.
- Servis tabağına etimekleri yeteri kadar sıralayalım. Bir etimek üzerine 1 dolu yemek kaşığı kadar yoğurdu sürelim. 5 dakika kadar bekletelim ve üzerine kızarttığımız sebzelerimizi bolca ekleyelim.
- Pratik lezzetimiz hazır. Şiddetle tavsiye ediyorum lütfen hemen deneyin..
- Afiyet olsun:)
Ben çok kızartma yapmam aslında ama patlıcan, domates ve biber kızartılıp dürüm yaparım ben yeşillik ile birlikte. Bu hem çok farklı hem de lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık. =)
YanıtlaSilYağmur hanımcım öncelikle yorumlarınızla bloğumu şenlendirdiğiniz için teşekkür ederim. Muhakkak denemelisiniz, sevgiler:)
YanıtlaSil