Scroll To Top
Son yazılar

GÜLLAÇ

Merhabalar sevgili takipçilerim size harika bir tarifim var. Ramazan ayının sultanı Güllaç tatlısı. Gerçekten harika bir lezzet. Çok hafif. Güllacın kalitesi çok önemli ama yaprakları zar gibi ince olmalı. O zaman istediğiniz sonuca ulaşabiliyorsunuz. Güllaç paketlerinde yazan şeker miktarına uymayınız gerçekten abartıyorlar. Benim kullandığım markada 4 su bardağı yazıyordu yuh dedim ve ölçüyü yarıya indirdim. Şekeri de gayet iyi geldi. Güllacınızı eğerki erken yapmak zorundaysanız mutlaka bir miktar süt ayırın ve servis etmeden önce güllacınızın üzerine gezdirin. Böylece bol sütlü kıvamlı olur güllacınız. Sütünü iyice çekince pek de hoş olmuyor. Buyrun tarifim..

Malzemeler:

10 yaprak güllaç
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı fındık
Üzeri için meyve
Hazırlanışı:

Süt ve şekeri ocağa alalım ve ara sıra karıştırarak sütün kaynamasını sağlayalım. Elimizi yakan bir kıvamda olacak ama süt fokur fokur kaynamayacak. Güllacımızın hamur olmasını istemeyiz elbet.
Güllaç yaprağından daha geniş bir tepsi alalım. Bir güllaç yaprağını tepsiye yerleştirelim. Üzerine 1 kepçe kadar süt gezdirelim her tarafı ıslansın. Yumuşayan güllacımızı servis kabımıza alalım. Hafif pileli yerleştirin.Yani amaç kaba sığdırmak:) Sonra biraz fındık serpiştirin. Bütün güllaç yapraklarımız bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. Kalan sütten 1 su bardağı kadar ayırın geri kalan sütün hepsini güllacın üzerine dökün. Fazla olacak diye endişelenmeyin hepsini çekecektir.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben cevizi üzerine kullandım. Ara katlarda da kullanılabilir. En az 2 saat buzdolabında bekletelim. Servis etmeden önce ayırdığımız 1 su bardağı sütü kenarlardan güllacınıza dökün. Nefis pratik lezzetimiz hazır. Afiyet olsun:)

Paylaş:

Kategoriler:

1 yorum to ''GÜLLAÇ"

ADD COMMENT
  1. Çok teşekkür ederim, herkesin yapabileceği tarifleri yayınlamaya çalışıyorum. Yükseklerde gözüm yok:) Tabi ki en iyi tarif bloglarının arasına girmeyi isterim. Teklif güzel teşekkürler..

    YanıtlaSil