Scroll To Top
Son yazılar

RAMAZANDA UYGULANACAK SAĞLIKLI BİR DİYET

SAHUR
1 dilim haşlanmış yumurta 1 dilim beyaz peynir 5-6 adet zeytin( tuzsuz) 4 ince dilim tam buğday ekmeği domates, salatalık,yeşillik 1 porsiyon meyve
İFTAR
2 adet hurma+2 bardak süt 1 kepçe çorba (kremalılar hariç) 10 dk ara veriyoruz 2 köfte kadar et (60 gr) 3 yk sebze yemeği 2 ince dilim tam buğday ekmeği salata veya 1 kase cacık veya ayran
ARA: 2 PORSİYON MEYVE
AYRINTILAR:
GÜNLÜk 2.5 ,3 LİTRE SU
1 kepçe çorba= 1 dilim ekmek= 2 yk kaşığı pilav/mak (arkadaşlar pilav yemek isterseniz 1 dilim ekmek yemeyin)
kırmızı et tüketimi haftada 2-3 gün
tüketilmemesi gereken besinler:
şeker, şekerli besinler bal, reçel, hamur işleri, börek pasta, kek, kurabiye, çikolata, yağda kızartmalar, kavurmalar, yağlı sos eklenmiş besinler, aşırı tuz ve tuzlu besinler, sucuk salam sosis pastırma, tereyağı, margarin, kuyruk yağı, iç yağı ve bütün yağlı yiyecekler, hazır meyve suları ve asitli içecekler

serbest olan besinler:
çay,soda,sirke,limon, çiğ sebzeler, yağsız haşlanmış sebzeler(patates havuç mısır)

Paylaş:

Kategoriler:

Henüz Yorum Yok " RAMAZANDA UYGULANACAK SAĞLIKLI BİR DİYET "