EL AÇMASI KIYMALI SİGARA BÖREĞİ
Hamuru için:
1 yumurta
1 su bardağı süt1 su bardağı yoğurt
yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz5 su bardağı civarında un
İç harcı için:
250 gr dana kıyma
2-3 adet soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Üzeri için:
250 gr kadar tereyağı
Hazırlanışı:
Sütü ılıtalım yoğurma kabımıza alalım. Yoğurt, yumurta, sıvıyağ, sirke, tuz ve kabartma tozu ve azar azar unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu yoğuralım. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım. Bezelerimizi 20 dakika kadar oda sıcaklığında üzeri örtülü bir şekilde dinlendirelim.
İç harcımızı hazırlayalım. Kıymayı suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Sıvıyağı ve küçük doğranmış soğanı ilave edelim iyice kavuralım. Ocağı kapatınca tuzunu baharatlarını ve maydanozunu ekleyelim ve bir güzel karıştıralım. Harcımızı soğumaya bırakalım.
Esas işlem şimdi başlıyor:) Bezelerimizi nişasta yardımıyla açabildiğimiz incelikte açalım.
Daire olan yufkamızı eritilmiş tereyağı ile yağlayalım ve kenarlardan katlayalım. Yufkamız büyük bir kare şekilde olacak. Bu kareyi + şeklinde 4'e bölelim.Yani 1 yufkadan 4 adet böreğimiz olacak. İç harcımızı ekleyelim ve sigara böreği şeklinde saralım. Hazırladığımız börekleri fırın tepsimize alalım.
Eritilmiş tereyağı ile üzerlerine her bir böreğe en az 1 yemek kaşığı gelecek şekilde bolca yağlayalım.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerin kızarana kadar pişirelim.
Nefis çıtır böreklerimiz hazır vakit kaybetmeden denemenizi tavsiye ediyorum. Çıtır çıtır ağızda dağılan harika bir börektir. Akşam yemeğine de çok yakışıyor. İç harcını farklı kullanıp gün masalarınızı da renklendirebilirsiniz. Beğeni, öneri ve eleştiriye açığım. Afiyet olsun:)
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz5 su bardağı civarında un
İç harcı için:
250 gr dana kıyma
2-3 adet soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Üzeri için:
250 gr kadar tereyağı
Hazırlanışı:
Sütü ılıtalım yoğurma kabımıza alalım. Yoğurt, yumurta, sıvıyağ, sirke, tuz ve kabartma tozu ve azar azar unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu yoğuralım. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım. Bezelerimizi 20 dakika kadar oda sıcaklığında üzeri örtülü bir şekilde dinlendirelim.
İç harcımızı hazırlayalım. Kıymayı suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Sıvıyağı ve küçük doğranmış soğanı ilave edelim iyice kavuralım. Ocağı kapatınca tuzunu baharatlarını ve maydanozunu ekleyelim ve bir güzel karıştıralım. Harcımızı soğumaya bırakalım.
Esas işlem şimdi başlıyor:) Bezelerimizi nişasta yardımıyla açabildiğimiz incelikte açalım.
Daire olan yufkamızı eritilmiş tereyağı ile yağlayalım ve kenarlardan katlayalım. Yufkamız büyük bir kare şekilde olacak. Bu kareyi + şeklinde 4'e bölelim.Yani 1 yufkadan 4 adet böreğimiz olacak. İç harcımızı ekleyelim ve sigara böreği şeklinde saralım. Hazırladığımız börekleri fırın tepsimize alalım.
Eritilmiş tereyağı ile üzerlerine her bir böreğe en az 1 yemek kaşığı gelecek şekilde bolca yağlayalım.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerin kızarana kadar pişirelim.
Nefis çıtır böreklerimiz hazır vakit kaybetmeden denemenizi tavsiye ediyorum. Çıtır çıtır ağızda dağılan harika bir börektir. Akşam yemeğine de çok yakışıyor. İç harcını farklı kullanıp gün masalarınızı da renklendirebilirsiniz. Beğeni, öneri ve eleştiriye açığım. Afiyet olsun:)
Henüz Yorum Yok " EL AÇMASI KIYMALI SİGARA BÖREĞİ "