Scroll To Top
Son yazılar

SAÇAKLI POĞAÇA

Malzemeler :

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı instant kuru maya
  • 4,5 su bardağı un (kademeli olarak ekleyin )
  • Labne peynir, krem peynir (ben krem peynir kullandım)
  • Maydanoz(yeteri kadar)
Yapılışı:
  • Karıştırma kabına 1 su bardağı ılık süt, şeker ve mayayı alalım 5 dakika kadar bekletelim. Yarım su bardağı yoğurt ve sıvı yağ ilave ediyoruz.İçerisine 1 adet yumurtanın beyazını , 1 tatlı kaşığı tuz ve yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.
  • Un miktarı unun cinsine göre değişir, bu yüzden unu kademeli olarak ilave edelim.
  • Hazırlamış olduğunuz hamurun üzerini bir örtü ile kapatarak ılık bir yerde mayalanması için kabarana kadar bekletiyoruz.
  • Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak avucumuzda yuvarlıyoruz. Ben çok minik sevmediğim için mandalina büyüklüğünde yuvarladım:) bu poğaçanın orjinali minik olmasıdır bilginize..
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi içerisine dizeleyin.
  • Tepside kısa bir süre kabarana kadar bekletin yaklaşık 15 dakika.Üzerilerine yumurta sarısını sürerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişmesi tamamlanan poğaçaları fırından alarak soğumaya bırakıyoruz ve poğaçaların ortalarının yarım kesin içerisine sevdiğiniz herhangi bir peynirden koyarak ben krem peynir kullandım içine ve yanlarına bolca sürüp ince doğranmış maydanozla mantoluyoruz. Daha bol maydanoz kullanabilirsiniz fotoğrafdaki şekli bana kafi geldi.
  • Farklı bir poğaça sunumu renkli renkli ben çok sevdim ilerleyen zamanlarda bu poğaçanın değişik şekillerine yoğunlaşabilirim. Sizde deneyin lütfen..
  • Çayla servis edelim, Afiyet olsun:)
DİĞER POĞAÇA TARİFLERİM İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ..

Paylaş:

Kategoriler:

Henüz Yorum Yok " SAÇAKLI POĞAÇA "