Fındıklı İncirli Kurabiye
Malzemeler:
- 250 gr tereyağ(margarin ebatında)
 - Yarım çay bardağı sıvıyağ
 - 1 yumurta
 - 1 çay bardağı pudra şekeri
 - 10 adet incir
 - 1 çay bardağı dolusu fındık
 - 1 kabartma tozu
 - Alabildiğine un(Yaklaşık 3 su bardağı)
 
- Pudra şekeri(Yeteri kadar)
 
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alalım. Üzerine yumurta, sıvıyağ, pudra şekerini ekleyelim. Küçük küçük doğradığımız incirleri ve biraz kırdığımız fındıkları ekleyelim. Bu şekilde güzelce yoğuralım.
 
- En son olarak kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edelim. Ele yapışmayan ne çok sert ne çok yumuşak olmayan bir hamur elde edelim.
 - Kurabiye hamurumuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde şekil verelim.
 
- 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim. İncirden dolayı kurabiyemizin rengi kırmızımsı oluyor. Gerçekten süper bir lezzeti var. Teknoloji biraz daha ilerlemeli bence yalnızca resim değil kokuda ulaşmalı sizlere:)
 - Kurabiyemiz biraz ılıyınca üzerine yeteri kadar pudra şekeri ekleyelim.
 - Nefis kurabiyemiz hazır, çayla servis edelim.
 - Afiyet olsun:)
 
NEFİS KURABİYELER ELLERİNİZE SAĞLIK..NAZO
YanıtlaSilçok teşekkür ederim Nazo, sevgiler:)
YanıtlaSil