Fındıklı İncirli Kurabiye
Malzemeler:
- 250 gr tereyağ(margarin ebatında)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 10 adet incir
- 1 çay bardağı dolusu fındık
- 1 kabartma tozu
- Alabildiğine un(Yaklaşık 3 su bardağı)
- Pudra şekeri(Yeteri kadar)
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alalım. Üzerine yumurta, sıvıyağ, pudra şekerini ekleyelim. Küçük küçük doğradığımız incirleri ve biraz kırdığımız fındıkları ekleyelim. Bu şekilde güzelce yoğuralım.
- En son olarak kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edelim. Ele yapışmayan ne çok sert ne çok yumuşak olmayan bir hamur elde edelim.
- Kurabiye hamurumuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde şekil verelim.
- 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim. İncirden dolayı kurabiyemizin rengi kırmızımsı oluyor. Gerçekten süper bir lezzeti var. Teknoloji biraz daha ilerlemeli bence yalnızca resim değil kokuda ulaşmalı sizlere:)
- Kurabiyemiz biraz ılıyınca üzerine yeteri kadar pudra şekeri ekleyelim.
- Nefis kurabiyemiz hazır, çayla servis edelim.
- Afiyet olsun:)
NEFİS KURABİYELER ELLERİNİZE SAĞLIK..NAZO
YanıtlaSilçok teşekkür ederim Nazo, sevgiler:)
YanıtlaSil