4 MALZEMELİ PASTANE UN KURABİYESİ
Malzemeler:
1 paket margarin
2 çay bardağı sıvıyağ
5 yemek kaşığı pudra şekeri
5 su bardağı un
Üzeri için:
Pudra şekeri (yeteri kadar)
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini yoğurma kabımıza alalım. Sıvıyağ, pudra şekeri ve azar azar unu ilave ederek hamurumuzu yoğuralım. Ben tam 5 su bardağı un kullandım. Bardağa göre değişebilir bu yüzden ölçülü şekilde un ekleyin. Kurabiye hamurumuz ne çok sert ne çok yumuşak olmalı orta dereceli bir hamur dikkat edelim.
Kurabiyemize şekil verelim. Elimize mandalina büyüklüğünde hamur alalım. Tezgah üzerinde rulo şeklinde yuvarlayalım. Çatalla üzerine hafif çizik atalım. Bıçakla hafif verev keselim.
Bir püf noktası varki fırın tepsimizi asla yağlamıyoruz un serpiyoruz. Bu kurabiyemizin yayılmasını önlüyor.
160 derece fırında hafif beyaz kalacak şekilde kurabiyemizi pişirelim. Soğuyunca üzerine pudra şekeri ekleyelim. Nefis ağızda dağılan kolay malzemeli lezzeti garanti kurabiyemiz hazır. Beğeni, öneri ve eleştiriye açığım. Herhangi bir sorunuz olursa sayfam ÇiğdeM'ce Lezzetlere bekliyorum. Afiyet olsun:)
Elinize sağlık..nefis görünüyor..beni de ziyaret ederseniz sevinirim..sevgiler..http://dilektoksoy.blogspot.com/
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Dilek hanımcım, sevgiler..
Siloda sıcaklığında margarin mi koyuluyor yoksasıvı yağ mı? tarifi yanlış yazmışsınız. düzeltir misiniz
YanıtlaSilÇok özür dilerim kurabiye de margarin var hata olmuş sanırım, yeni farkettim şu an tam ölçü verdim deneyebilirsiniz güvenle sevgiler :)
SilMrblar çiğdem hanım kabartma tozu kullanmiyormyuz acaba?
YanıtlaSilYENİ ÖLÇÜ NEREDE YAZARMISINIZ
YanıtlaSilSADECE SIVIYAĞ MI ÇIKIYOR
YanıtlaSil