PATATESLİ UNLU BÖREK
Bundan sonra yapabileceğim bir böreğim daha oldu. Hani vazgeçilmez lezzetleri olur ya insanın bu börekte benim vazgeçemediğim lezzetler arasına girdi. Sevgili ablamdan aldım tarifini çok lezzetli ben çok beğendim. El açması gibi çıtır çıtır. İçindeki unlu sos özel bir lezzet katmış bence. Muhakkak ama muhakkak denemelisiniz. Tavsiyem zaman kaybetmeden yapmanız öyle misafir gelsin de deneyim felan demeyin hemen kendiniz için yapın:) Tarifi de versem mi vermesem mi acaba bana özel mi kalsa:) Neyse vereyim siz yabancı değilsiniz buyrun tarife..Malzemeler:
- 1 adet yufka (6 adet)
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 4-5 adet haşlanmış patates
- 1 adet soğan
- nane, karabiber, pul biber, tuz (yeteri kadar)
- Maydanoz(yeteri kadar)
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Haşlanmış patatese rendelediğimiz soğanı baharatları ince ince doğranmış maydanozları ekleyelim ve güzelce harmanlayalım. Biraz da sıvıyağ ekleyelim.
- Sosumuzu hazırlayalım. 1su bardağı sıvıyağa un ve sirkeyi ekleyelim ve çatalla iyice çırpalım. Boza gibi bir kıvamı oluyor.
- Yufkayı tezgaha açalım. Sostan her yerine sürelim ve D şeklinde ikiye katlayalım. Bıçakla 4 parçaya keselim. İç harcını bolca ekleyelim ve sigara böreği şeklinde saralım. Çok sıkı olmasın.
- Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayalım. 6 yufkamızdan toplam 24 böreğimiz olcak.
- Üzerine ben bir şey kullanmadım. Sosum arttı fırçayla ondan sürdüm az az. Siz yumurta sarısı çörek otu felan kullanabilirsiniz.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda böreklerimizi üzeri kızarana dek pişirelim.
- Çıtırlığını uzun süre koruyan bir börek oldu. Gün arkadaşlarım da tarifini istedi. Herşeyden önemlisi ben çok sevdim:)
- Nefis böreklerimiz hazır. Çayla servis edelim..
- Afiyet olsun:)
Henüz Yorum Yok " PATATESLİ UNLU BÖREK "