Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
Bu saatte bol kaymaklı ekmek kadayıfı paylaşılır mı ya kendimi şiddetle kınıyorum:) Ama ne yapayım sabah akşam misafir ağırlıyorum ancak fırsat buluyorum. Bu tatlıyı çocukken çok severdik bayramda ikram etseler diye beklerdik:) Halen de severim kendimde bayramda ikram etmeye çalışırım. Yapımı zor gibi görünür ama kolaydır. Özellikle küçük boy ekmek kadayıfını hazırlamak oldukça kolay. Denemenizi tavsiye ederim..Malzemeler:
- 1 adet küçük boy ekmek kadayıfı
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım kg kaymak
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.
- Tepsiye ekmek kadayıfını koyalım. Üzerine şerbeti sıcakken dökelim ve ağzını kapatıp yarım saat bekletelim.
- Yumuşayan kadayıfı ocağımıza alalım. Ya ara ara delikler açalım ya da dilimleyelim. Ocakta kaynarken başından ayrılmayalım. Ocağımızın altı kısık olsun. Yemek kaşığıyla sürekli üzerine şerbeti dökelim.
- Şerbetini çekince kadayıfımız ocağımızı kapatalım ve soğumaya bırakalım. En az 1 saat dinlensin.
- Süper tatlımız hazır. Bol kaymakla servis edelim ki tadı çıksın:)
- Afiyet olsun..
Ben severek yerim ama hiç yapmadım. Denemek isterim. Ellerine sağlık. Sevgiler. :)
YanıtlaSilMerhabalar, İzmir'de hiç bulamadığımız için Konyadan alıp yaptığımız ve bayıla bayıla yediğimiz tatlıdır kendisi... Ellerinize kollarınıza sağlık ...
YanıtlaSil