Etimekli Fındıklı Tavuk Göğsü
Tatlı olsun ca böylesi olsun. Etimek olsun, üzerinde bol tavuk göğsü olsun birde üzerinde fındık olsun. EE daha ne olsun:)Malzemeler:
- 1 paket tuzsuz etimek
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 50 gr margarin
- Fındık yaklaşık 1 su bardağı kadar
- Tenceremize un, şeker ve sütü alalım. Ocağımızın altını açalım ve çırpma teliyle karıştıra karıştıra kremamız koyulaşıncaya kadar pişirelim.
- Piştikten sonra margarin ve vanilyayı ekleyelim mikserle yaklaşık 10 dakika kadar çırpalım. Bu işlem hem pürüzsüz bir kıvam elde etmemizi hemde un kokusunun önüne geçmemizi sağlayacaktır.
- Şerbetimizi hazırlayalım. Bir taşım kaynaması yeterli biraz ılısın.
- Etimekleri kare borcam tepsimize yerleştirelim. Etimeklerin üzerine şerbetin tamamını dökelim ve şerbeti çekmesini bekleyelim.
- Etimeklerin üzerine sıcakken tavuk göğsünü ekleyelim ve üzerini düzleyelim bol fındıkla süsleyelim.
- En az iki saat dolapta bekletip soğuk servis edelim.
- Oldukça lezzetli hem lezzeti garanti. Günlerde ve akşam yemeklerinde harika oluyor. Şiddetle tavsiye ediyorum.
- Afiyet olsun:)
YanıtlaSilblogunuz ve konular güzel teşekkürler
2014 Gelinlik modelleri
Aksaray haberleri
Osmanlı Tokadı son bölümü
Ben teşekkür ederim:)
YanıtlaSil