Üçgen Börek
Çıtır çıtır kıyır kıyır bir börek tarifim var sizlere. Şekil olarak da iştah açıcı bir görüntüsü var. Sos olarak evde bulunan malzemeler. El açması börek lezzetinde. Mutlaka denemelisiniz. Buyrun tarifim..
- 1 paket hazır yufka (6 adet)
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Yarım kg kıyma
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet soğan
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- maydanoz(yeteri kadar)
- tuz, karabiber
- Çörek otu
- Susam
- 1 yumurta sarısı
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım.Tavamıza kıymayı alalım. Suyunu çekene kadar pişirelim. Ardından yağı, minik minik doğradığımız soğan, domates, biberleri ekleyelim pişmeye bırakalım. En son olarak tuzunu karabiberini ve maydanozunu ekleyelim soğumaya bırakalım.
Yufkalarımızı tezgaha açalım 4 cm genişliğinde boylamasına keselim.
Bu şekilde hazırladığımız yufkalarımıza su ve yağ karışımı sosumuzu fırçayla bolca sürelim ve iç harcımızı koyup üçgen şeklinde saralım.
Yağlanmış fırın tepsisine böreklerimizi alalım.
Su ve yağ karışımı sosum biraz artmıştı içerisine 2 yemek kaşığı pekmez ekledim ve böreklerimin üzerine bolca sürdüm. İsraf etmem hiç bir şeyi çözüm üretmeye ise bayılırım:) Tabi isteğe bağlı yumurta sarısı da olabilir. Üzerine bol çörek otu susam ekleyelim ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Üçgen böreklerimiz pişti. Çıtır çıtır kıyır kıyır nefis bir börek olmuştu. Ayrıca çok da hafif yiyen herkes bayıldı şimdi sıra sizde :) Akşam yemeğine çok yakışıyor, tabi günlerde de süper olur. Afiyet olsun :)
Doğum günü kutlu olsun bıcırığın.Yaşpastasiyla açılış bekliyordum börekle açılışı yaptın böreğide cok severim.Nice mutlu senelere iyiki varlar hayatımızda .Seninde eline sağlık Çiğdem:)))
YanıtlaSilTeşekkürler Emel cim haklısın doğum gününün ardından pasta iyi giderdi ama yavaş yavaş sıra gelecek gibi tarifler birikti :)
SilElinize sağlık. Börek nefis gözüküyor. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilTeşekkürederim çok naziksiniz:)
Sil