Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Yalancı yaprak sarmayı sevmeyen sevip de reddeden var mı bilemiyorum, yani ben olsam reddetmem :) Keşke yapımı da buradan tarif etmesi kadar kolay olsaydı ama kolay olsa da bu kadar değerli olmazdı :)Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- Biraz maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 adet küp şeker
- Salamura üzüm yaprağı (yeteri kadar)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Sıcak su
Öncelikle kaliteli bir üzüm yaprağı bulmamız gerekiyor. Damarsız olması avantajdır. Lezzetine lezzet katar. İçimizi hazırlayalım. Tenceremize zeytinyağını alalım. İnce ince doğradığımız soğan ve domatesi güzelce kavuralım. Üzerine pirinci ekleyelim ve kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Kavururken kuş üzümü, dolmalık fıstık, tuz, nane ve şekeri ilave edelim. En son olarak ince doğranmış maydanozu ve 1 su bardağı suyu dökelim ve suyunu çekene kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım.
Şimdi gelelim asıl meseleye :) Yani sarmalarımızı sarmaya. Yalancıda büyük yaprak kullanmamız gerekiyor. İç malzemesini bolca koyalım ve sıkı sıkı saralım. Malzememiz bitene kadar sarmaya devam edelim. Pişirme işlemi de önemli. Eğer ki düdüklü tencerede pişireceksek üzerine yağını gezdirelim ve 1 su bardağı sıcak su ekleyerek kısık ateşte 15 dk pişirelim. Benim tercihim budur çünkü az suyla pişen yemek lezzetini de kaybetmiyor. Ben risk almam tencerede pişiririm diyorsanız da yine yağını üzerine gezdirip 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 1.5 saat pişirelim. Ne çok ne az pişmeli. Parlak bir görüntü için bol yağ gerekiyor. İlave edilebilir. Kıvamı size bırakıyorum.
Ilık yada soğuk servis edelim. Tüketmesi de ben deyim 5dk siz deyin 2 dk sürmüyor :) Günlerin baş tacı sofraların da tabi :) Afiyet olsun :)
Henüz Yorum Yok " Zeytinyağlı Yaprak Sarma "