Scroll To Top
Son yazılar

TÜKENMEZ KALEM LEKELERİ NASIL ÇIKAR?

Ahşap Mobilyalardaki Tükenmez Kalem Lekeleri İçin;
İlk denenmesi gereken yöntem Cif’le silmektir, çünkü en pratik yolu budur. Ancak bazı kalemlerin mürekkep türüne bağlı olarak her zaman işe yaramaz.
İşe yaramadığı takdirde 2. yöntem asetondur. Bir parça pamuğa az miktar aseton damlatıp lekeyi hafifçe silin. Fazla bastırarak silerseniz mobilyanın cilasını matlaştırabilir o yüzden nazik olmalısınız.
Oldu ki aseton işe yaramadı tiner kesin çözüm sunar. Ancak yine kullanımında dikkatli olunmalı. Fazla bastırmadan nazik hareketlerle silmekte ve hatta öncesinde mobilyanın ayağında ufak bir deneme yapmakta fayda vardır.
Duvar Kağıdındaki Tükenmez Kalem Lekeleri İçin;
Bunda da önce Cif deneyip işe yaramazsa saf alkolle silme işlemi gerçekleştirilebilir.
Koltuklar Üzerindeki Tükenmez Kalem Lekeleri İçin;
Lekenin üzerine saç spreyi sıkıp yarım saat kadar kurumasını bekledikten sonra bir fırça ile fırçalayabilirsiniz. Bu yöntem fazla bastırılmadan yüzeyde kalmış lekelerde çok işinize yarayacaktır. Ancak tükenmez kalem olabildiğine bastırılıp da kumaşın en derinliklerine kadar ulaştıysa leke işiniz biraz daha zor. Böyle bir durumda birkaç deneme yapmanız gerekebilir. Aseton ve saf alkol doğru uygulandığında iyi sonuç verecektir. Lekenin üzerine aseton veya saf alkol döküp beyaz bir bezle ovalayın. Ardından sabunlu suyla silin.
Duvardaki Tükenmez Kalem Lekeleri İçin;
Plastik veya su bazla boya ile boyanmış duvarlardaki tükenmez kalem lekelerini ıslak mendille silerek çıkartabilirsiniz. Yine de leke kaldıysa sabunla köpürtüp suyunu iyice sıktığınız pamuklu beyaz bir bez lekeyi çıkaracaktır.
Deri Koltuklardaki Tükenmez Kalem Lekeleri İçin;
Derinin cinsine göre uygulamanız gereken işlem değişecektir. Deneyebileceğiniz maddeler; çamaşır suyu, cif, kolonya, aseton, saf alkol ve son olarak amonyaktır.
Amonyağı eczanelerde bulabilirsiniz. Oldukça ağır bir kokusu vardır. Mutlaka sulandırarak kullanılmalı ve kullanıldıktan sonra pencereler açılarak ev havalandırılmalıdır.
Bununla birlikte deri üzerinde herhangi bir leke çıkarma yöntemi kullanmadan önce görünmeyen bir yerinde mutlaka ufak bir test yapın.

Paylaş:

Kategoriler:

Henüz Yorum Yok " TÜKENMEZ KALEM LEKELERİ NASIL ÇIKAR? "