Scroll To Top
Son yazılar

KAYISI REÇELİ

Merhabalar sevgili takipçilerim sizlere uzun zamandır sitemde eksikliğini hissettiğim reçel tarifleri bölümünü sunmak istiyorum. İlk açılışı da kayısı reçeli ile yapıyorum. Zaten mutfağımızın olmazsa olmaz reçellerinden bir tanesidir. Tam kıvamında harika bir reçel tarifi. Üstelik gayet kolay yapımı. Ben 1 kg kayısı ile hazırladım siz arttırabilirsiniz. Buyrun tarifim..

Malzemeler:

1 kg kayısı
750 gr şeker
1 çay kaşığı margarin
1 çay kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı:

Öncelikle kayısıyı yıkayıp temizleyin. İstediğiniz gibi doğrayın ben büyük boy seviyorum:) Tencereye kayısıyı alın üzerine 750 gr şeker ilave edin. Gramla uğraşmam diyenler bir kaba doğranmış kayısıyı koyun aynı kapla şekeri ilave edin. 1 e 1 dediğimiz ölçü kullanıyoruz burada. Yalnız kayısıyı koyduğunuz kabı yere birkaç kez vurun ki yerleşsin. Bu şekilde hazırladığımız kayısımızı  gece buz dolabında bekletelim.
Ertesi gün reçelimizi kaynatmaya başlayabiliriz. Reçelimizi ocağımıza alalım. Ocağımız çok açık olmasın normal ayarda olsun. Reçelimizin içine 1 çay kaşığı margarin ekleyelim. Margarin reçelimizin taşmasını önleyecek ve köpük oluşmayacak. Köpüklenir gibi olsada sonradan uçuyor. Annemin reçelin başından ayrılmadığını sürekli köpük almayla uğraştığını biliyorum. Buna gerek yok ;) Kısık ateşte reçelimiz kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynayacak. Bir kahvaltı tabağına biraz alıp buzdolabında soğutup yenilecek kıvamda olup olmadığına bakabilirsiniz. Ben çok fazla kaynatmam reçeli. Benim için kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynaması yeterli. Hem reçel çok kaynarsa meyvesi de sertleşir. Toplam olarak 35 dakikada reçelimiz hazır. Ocağı kapatmadan bir müddet önce limon tuzunu ekleyin. Bu da reçelimizin şekerlenmesini önleyecek. Dilerseniz kayısı çekirdeklerini kırıp içine ekleyebilirsiniz. Reçelinizi hemen tüketmeyecekseniz sıcakken kavanoza koyup ters çevirebilirsiniz. Böylece kışın canının çektiğinde tüketirsiniz. Nefis reçelimiz hazır, Afiyet olsun:)

Paylaş:

Henüz Yorum Yok " KAYISI REÇELİ "