EV YAPIMI KREM ŞANTİ
Merhabalar uzun zamandır aklımda olan bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Denemekten çekindiğim bir tarifti ama güzel oldu. Ev yapımı krem şanti:) Aslında hazır paketi alıp sütle 5 dakika çırpıp kullanmak daha pratik farkındayım. Ama buda güzel hazır gib tadı. Belki benim gibi merak eden vardır. Aslında yaparken ümidim yoktu olur mu olmaz mı diye endişeliydim. Hatta bu yüzden yapım aşamasını fotoğraflamadım kusura bakmayın. Denemek isteyenler için buyrun tarifim..Malzemeler:
2 yumurta beyazı 1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
Hazırlanışı:
Yumurta beyazına bir çimdik tuz atalım. Kesinlikle 1 damla bile yumurta sarısı karışmamalı. 3 dakika kadar çırpalım. Bembeyaz köpük gibi bir kıvamı olmalı. Şeker ve suyu cezve içinde şekerler eriyinceye kadar kaynatalım. Kaynayınca sıcak haldeyken yumurtanın üzerine döküp mikserle 10 dakika çırpalım(suyu eklerken mikser çalışır durumda olmalı). Mikser yüksek devirde olsun. Süre önemli zor katılaşıyor pes edip bırakmak yok. Vanilya ekleyip 5 dakika daha çırpalım. Dolapta biraz dinlenince kullanıma hazır demektir. Pastalarınızda güvenle kullanabilirsiniz. Afiyet olsun:)
30sene once yemek ogretmenim Senay hanimdan ogrenmistim krem santi tarifini cok lezzetli oluyor.
YanıtlaSilBen daha onceden denedim ama istediğin kıvamı yakalayan madim demekki biraz daha cirpmam gerekiyormuş . 😊
YanıtlaSilHazır krem şantiyi hiç tercih etmem. Bu tarifi merak ettim doğrusu, denemeye değer..Elinize sağlık:)
YanıtlaSil