Scroll To Top
Son yazılar

TEREYAĞLI SUSAMLI EV YAPIMI SİMİT


Malzemeler:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Alabildiğine un
 Üzeri için:
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı susam
 Arasına sürmek için:
  • Yeteri kadar terayağ
 Yapılışı:
  • Sütü ılıtalım ve yoğurma kabımıza alalım. İçine mayayı elimizle ufalayarak ekleyelim şekeri de ekleyip 5 dakika kadar bekletelelim. 
  • Sıvıyağ, yumurta, tuz ve azar azar un ilave ederek oldukça yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Üzerini temiz bir bezle örtelim ve ılık bir ortamda 20 dakika kadar mayalanması için bekletelim.
  • Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
  • 2 bezeden 1 simit elde edeceğiz. Bezeleri tabak büyüklüğünde elimizle yuvarlak açalım. İçine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağını ilave edip rulo şeklinde saralım daha sonra tezgahta yuvarlayarak uzun şerit haline getirelim. Uzunlukları aynı olan iki şeriti burarak halka şeklinde birleştirelim.

  • Bu ölçülerden 6 adet simitimiz oluyor. Tabi daha büyük yada küçük yapmak sizin elinizde. Şekil verdiğimiz simiti önce pekmezli suya her tarafını batıralım.  Daha sonra üzerini susamla mantolayalım. 

  • Yağlanmış fırın tepsimize alalım ve 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim. 
    Önceden oldukça ısınmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Yumuşacık açma lezzetinde ve çıtır çıtır simitimiz hazır. Bu ölçülerle tarif ettiğim gibi simitlerinizi hazırlayın satın almanıza gerek kalmayacak bana inanın. Oldukça lezzetli ve yapımı keyifli. Mutlaka deneyin..
  • Afiyet olsun:)
  DİĞER POĞAÇA AÇMA TARİFLERİM İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...

Paylaş:

Kategoriler:

Henüz Yorum Yok " TEREYAĞLI SUSAMLI EV YAPIMI SİMİT "