Scroll To Top
Son yazılar

KIŞLIK ERİK HOŞAFI NASIL HAZIRLANIR?


Malzemeler:
  • 2 kg kırmızı erik
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 lt su
Yapılışı:
  • Erikleri güzelce yıkayalım ve derin bir tencereye alalım. 
KULLANDIĞIM ERİK
  • Su ve şekeri ilave edelim ve kaynatmaya bırakalım. Kaynadıktan sonra yani fokur fokur ettikten sonra 5 dakika daha kaynatalım. Ocağımızın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
KEVGİR- SÜZGEÇ
  • Soğuyan erikleri suyuyla beraber kevgire ya da süzgeçe(makarna süzgeçi bile olabilir) alalım ve elimizle sıkmaya başlayalım. Zorlanmadan bu işlemi yaparsınız emin olun. Dilerseniz sıkma işlemi bittikten sonra tekrar kevgirden yada ince süzgeçten geçirebilirsiniz. Ben tek işlem uyguladım biraz kaşığa gelsin istedim pürüzsüz olsun kıvamı isterseniz iki üçkere süzebilirsiniz. Hazırladığımız erik hoşafımız koyu bir şekilde oluyor. Şişelere koyup dondurucuda saklayabilirsiniz. Kışın ihtiyacınız olduğunda biraz su biraz şeker biraz limon tuzu ekleyip harika hoşafınızı hazırlayabilirsiniz. Koyu kıvamlı kaşıkla yemek için uygundur. Sulandırılmış hali bardakla içmek için uygundur. Size kalmış artık.
  • Erik çok az posa veren bir meyve o yüzden birçok hoşafınız olacaktır yine de miktarı arttırmak sizin elinizde. Ben 4 kg erikten hazırladım az bile:)
  • Pratik ve lezzetli benim dondurucumda muhakkak bulunur bi gün ikram ederim size:)
  • Afiyet olsun:)

Paylaş:

Henüz Yorum Yok " KIŞLIK ERİK HOŞAFI NASIL HAZIRLANIR? "