TEREYAĞLI KREMŞANTİLİ KURABİYE
Çok sevdiğim bir kurabiye olan kremşantili kurabiyeye biraz da tereyağı kattım ve lezzet ikiye katlandı. Kesinlikle tavsiye ederim. O kadar pratik ve lezzetli ki denemey değer. Ağızda dağılıyor bir kere. Hem çok da hafif. Malzemesi az ee daha ne olsun. Buyrun tarifim..Orjinal tarif KREMŞANTİLİ KURABİYE için lütfen TIKLAYINIZ..
Malzemeler:
- 125 gr tuzsuz tereyağ ya da margarin de olur yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket toz kremşanti
- Alabildiğine un
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ya da tereyağını yoğurma kabımıza alalım.
- Sıvıyağ, pudra şekeri, toz halinde krem şantiyi ekleyelim ve elimizle iyice yoğuralım.
- Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan ne çok yumuşak ne de çok sert olmayan orta kıvamlı bir hamur elde edelim. Yuvarlanabilir kıvamda olmalı.
- Kabartma tozu kullanmadığımız için verdiğimiz şekilde kurabiyelerimiz pişecek. Arzuya göre büyük ya da küçük yuvarlak şekiller verelim.
- 170 derece fırında pişirelim.
- Kurabiyemiz fazla pişmeyecek biraz beyaz kalacak. Çatlamasından pişmesini anlayabiliriz.
- Afiyet olsun:)
Henüz Yorum Yok " TEREYAĞLI KREMŞANTİLİ KURABİYE "