Scroll To Top
Son yazılar

TEREYAĞLI KREMŞANTİLİ KURABİYE

Çok sevdiğim bir kurabiye olan kremşantili kurabiyeye biraz da tereyağı kattım ve lezzet ikiye katlandı. Kesinlikle tavsiye ederim. O kadar pratik ve lezzetli ki denemey değer. Ağızda dağılıyor bir kere. Hem çok da hafif. Malzemesi az ee daha ne olsun. Buyrun tarifim..

Orjinal tarif KREMŞANTİLİ KURABİYE için lütfen TIKLAYINIZ..

Malzemeler:
  • 125 gr tuzsuz tereyağ ya da margarin de olur yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket toz kremşanti
  • Alabildiğine un
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ya da tereyağını yoğurma kabımıza alalım.
  • Sıvıyağ, pudra şekeri, toz halinde krem şantiyi ekleyelim ve elimizle iyice yoğuralım.
  • Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan ne çok yumuşak ne de çok sert olmayan orta kıvamlı bir hamur elde edelim. Yuvarlanabilir kıvamda olmalı.
  • Kabartma tozu kullanmadığımız için verdiğimiz şekilde kurabiyelerimiz pişecek. Arzuya göre büyük ya da küçük yuvarlak şekiller verelim.
  • 170 derece fırında pişirelim.
  • Kurabiyemiz fazla pişmeyecek biraz beyaz kalacak. Çatlamasından pişmesini anlayabiliriz.
  • Afiyet olsun:)
 
Birbirinden farklı ve lezzetli diğer kurabiye tariflerim için lütfen TIKLAYINIZ..

Paylaş:

Kategoriler:

Henüz Yorum Yok " TEREYAĞLI KREMŞANTİLİ KURABİYE "