CEPLi SANDEViÇ POĞAÇA
Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta (beyazı hamura sarısı üzerine)
- 1 paket kuru maya (12 gr) ya da dolu 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğine un
- Halka doğranmış domates (yeteri kadar)
- Maydanoz (yeteri kadar)
- Kare doğranmış beyaz peynir (yeteri kadar)
- Sütü ılıtalım ve yoğurma kabına alalım. Maya ve şekeri ekleyelim 5 dakika kadar bekletelim.Kalan malzemeleri ve azar azar unu ilave ederek oldukça yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru 15 dakika mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim.
- Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.Gelelim cep modelini vermeye. Bezeyi tezgah üzerinde daire şeklinde açalım. Yarım ay şeklinde kapatalım. Saç böreği gibi düşünebilirsiniz. D şeklindeki hamırumuzu tekrar ikiye katlayalım. Cep oluşması için fotoğraftaki şekil verilmeli.
- Bu şekilde hazırladığımız poğaçaları yağlanmış tepsimize alalım. Yumurta sarısını sürelim ve çörek otu atalım. 10 dakika tepside mayalanması için bekletelim.
- Bu arada fırını oldukça ısıtalım. 200 derecede poğaçalarımızı pişmeye bırakalım. Üstü kızarana kadar pişsin. Pişen poğaçalarımızı soğutalım sandeviç yapmadan önce.
- Bu şekilde bile oldukça lezzetli olan poğaçalarımızın ceplerini dolduralım ve lezzetine lezzet katalım.
- Üst cebe domates ortaya maydanoz alt cebe peynir olacak şekilde sandeviçleri hazırlayalım.
- Burada bir püf noktası vermek istiyorum. Domates su bırakacağından dolayı ikram etmeden önce hazırlamanız tavsiyemdir.
- Nefis sandeviçlerimiz hazır, lütfen deneyin, beğenin ve bana dönün:)
- Afiyet olsun:)
Nasil bir hamur olacak.civik yada pogaca hamuru gibimi
YanıtlaSil