Nohutlu Pilav
Mutlu bir gün sizinle olsun yanında da nefis bir yemeğiniz olsun onunda yanında lezzetli bir pilavınız olsun..Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç (sıcak suda yarım saat bekletelim içine 1 tatlı kaşığı tuz atalım)
- 1.5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağından biraz daha fazla haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Seramik yada teflon Pilav tenceremizde tereyağını eritelim sıvıyağı da ekleyip pirincimizi ilave edelim. Tuzunu da atalım kısık ateşte 5 dk kadar pirinci kırmadan yavaş yavaş tahta kaşıkla karıştırarak kavuralım. Nohutunu ilave edelim ve biraz daha kavuralım.
- 1.5 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Karabiber yakışıyor tavsiye edebilirim.
- Üzerine temiz bez örtüp demlenmeye bırakalım. Et yemeklerinin yanına çok yakışır. Ben bu pilavımı tavuk pirzola ile servis ettim. Hem yanında turşu ve ayran vardı:) Size de fikir olsun.
- Afiyet olsun :)
Tarifleriniz gerçekten çok güzel elinize sağlık
YanıtlaSilÇok naziksiniz, teşekkür ederim:)
Sil