Muzlu Yaş Pasta
Malzemeler:
Pandispanya kek için:
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kakaolu puding
- Pudingi hazırlamak için yeterince süt
- 1 paket sade krem şanti
- Şantiyi hazırlamak için 1 su bardağı süt
- 3 adet muz
- Pandispanya kekimizi hazırlayalım. 5 yumurta ve şekeri mikser yardımıyla yaklaşık 15 dk çırpalım. Bembeyaz köpük gibi bir kıvamı olmalı.
- Yeteri kadar çırptıktan sonra mikserimizi kapatalım. Kalan malzemeleri sıvıyağ, su, un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyelim ve tahta kaşık yardımıyla köpük gibi kıvamı söndürmeden yavaş yavaş karıştırarak kek harcımızı hazırlayalım.
- Yağlanmış yuvarlak kek kalıbımıza harcımızı alalım ve 180 derece fırında yaklaşık 10-12 dk pişirelim.
- Pişmesini kontrol ederek pandispanyamızı fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
- Bu arada paket ölçüsüne göre kakaolu pudingimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
- Krem şantimizi hazırlayalım ve dolapta bekletelim.
- Gelelim pastamızı hazırlamaya. Kekimizi tam ortadan ikiye keselim. Ara kata bol pudingimizi sürelim ve üzerine dilim muzları yerleştirelim.
- İkinci kat kekimizi üzerine kapatalım ve bol krem şantiyle pastamızı kaplayalım.
- Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben sade olmasını tercih ettim.
- Nefis pastamız hazır, uzun uzun yazdığıma bakmayın yapması oldukça basit ve keyifli. Yemesi ise paha biçilemez:)
- Afiyet olsun:)
Henüz Yorum Yok " Muzlu Yaş Pasta "