Pirinç Çorbası
Hep aynı tarz çorbaları yemekten sıkıldıysanız bir de pirinç çorbasını deneyin. Muhteşem bir lezzeti var gerçekten. Annem çok yapardı bende şimdi kızlarım için yapıyorum. Bol da tavuk suyu ekleyince besleyici de oluyor. Denemenizi tavsiye ederim ayrıca acı da çok yakışıyor..Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı pirinç
- Yeterince su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Et, tavuk suyu (yeteri kadar)
- Tenceremize yağı ve unu alalım. Un pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Un yeterince pembeleşince salçayı ekleyelim ve bir miktar daha kavuralım.
- 1 lt su ilave edelim ve çırpma teliyle çorbamız kaynayana kada karıştırarak pişirelim.
- Çorbamız katı olacak. Pirinçler pişince çorbamızı kapatalım.
- İçerisine varsa et, tavuk suyu yoksa normal su ilave edelim soğuk olarak. Bu işlem pirinç çorbamızın oturmasını engelleyecektir.Çorbanızı nasıl seviyorsanız o kadar su ekleyebilirsiniz, ben biraz yoğun severim mesela. (Tavuk suyu kullandım)
- Tuzunu ve pul biberini de ilave edelim.
- Çorbamız hazır. Verdiğim püf nokta sayesinde sabahtan yapıp akşam servis edebilirsiniz. Çorbada yoğunlaşma ve oturma olmayacaktır.
- Afiyet olsun..
Henüz Yorum Yok " Pirinç Çorbası "