Tahinli Kek
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı tahin(Çifte kavrulmuş)
- 2,5 su bardağı un
- 1 Kabartma tozu
- Biraz susam ve toz şeker (Üzeri için)
Öncelikle yumurta ve şekeri mikser yardımıyla yaklaşık 5 dakika çırpalım. Ardından sütü, sıvıyağı, unu ve kabartma tozunu ekleyelim çırpmaya devam edelim. Normal kek hamurundan biraz katı olacak çünkü üzerine tahin döktüğümüzde tahin dibe çökmemeli. Ben sizin için ölçtüm tam 2,5 bardak un kullandım ama az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz. Her yerini iyice yağladığımız kek kalıbımıza göz kararı susam atalım. Ardından kek harcımızı dökelim. Şimdi sıra tahinde :)
Bu şekilde tahini kek harcımızın üzerine dökelim.
Pişerken kekte oluşan çatlaklardan tahin içeri hapsolacak ve yiyenler bayılacak :)
Eveeet kekimiz fırına girmeye hazır. 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirelim. Pişmesini kürdanla test edebiliriz ben gözümle test ediyorum:)
Piştikten sonra ben üzerine göz kararı toz şeker atıyorum. Orjinal tarifte pekmez vardı ben değiştirdim:)Bu kadar ayrıntı ve fotoğraf yeterli zannediyorum. Mutfağa yeni başlayanlar için gelsin, bende blog yazarlığı yapmaya yeni başladım kusurum olabilir affola:) Afiyet olsun :)
merhaba burçdaşım:)
YanıtlaSilelinize sağlşıkk harikaa olmuşş tahin kokusu da misss gibidirrr elinzie sağlıkkk
Merhaba burç dasiz demek, anlamalıydım başaklar düzenli olur bloğunuzdan belli, sevgiler :)
YanıtlaSil