Bezelyeli Havuçlu Patates Yemeği
Malzemeler:
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 çay bardağı konserve bezelye
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz, su
Zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından küp küp doğradığımız salçayı, havucu ve patatesleri ekleyelim yaklaşık 5 dk kadar kısık ateşte kavuralım.Tuzunu atalım ve suyunu ekleyelim. Patateslerin üzerini yaklaşık 2 parmak kadar su çıksın. Bezelyeyi de üzerine ekleyelim ve pişmeye bırakalım. 15 dakikada pişecektir. Suyunu ve pişmesini kontrol ederek ocağımızı kapatalım. Afiyet olsun :)
Henüz Yorum Yok " Bezelyeli Havuçlu Patates Yemeği "