Scroll To Top
Son yazılar

KOLAY EV BAKLAVASI(40 KAT)

Merhabalar sevgili takipçilerim size harika bir baklava tarifim var. O kadar güzel bir hamur ki sizi hiç yormuyor. Söylediğim ölçüleri tam kullanarak nefis bir ev baklavası yapabilirsiniz. Evinizdeki en büyük yuvarlak tepsiyi kullanın tabi fırına sığabilen. Ben bu tepsiyi komşumdan aldım. Bu tepsilerde baklava daha güzel oluyor. Daha güzel kızarıyor. Mutlaka bu tarifi denemeye çalışın olur mu :) Bir kere denedikten sonra zaten devamlı yapacaksınız:) Buyrun tarife..

Malzemeler:
Hamuru için:

3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke

Bir çimdik tuz
Alabildiğine un(ben 6 su bardağı kadar kullandım)

İçi için:


kırılmış ceviz ya da fındık(250 gr)


Açmak için:


mısır nişastası(yeteri kadar)

şerbeti için;

3 bardak şeker
3,5 bardak su
bir kaç damla limon suyu

üzeri için:

250 g tereyağı ya da margarin
Hazırlanışı:

Öncelikler hamurumuzu yoğuralım. Yoğurma kabımıza yumurta, yoğurt, sıvıyağ, sirke, bir çimdik tuz, kabartma tozu(un ile birlikte ekleyin) ve azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu yoğuralım. Hamur daha yumuşakken hafif unlanmış tezgah üzerine alın ve avuç içinizle pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve 15 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölün. Bir parça hamuru 10 a bölerek ceviz büyüklüğünde 40 adet beze elde edin. Bezelerin üzerini temiz bir bez yada poşetle örtün ve 45 dakika dinlendirin. Bu arada cevizi iri parçalar halinde dövün ya da robotta çekin. İçine 2 yemek kaşığı kadar toz şeker ilave edin ve harmanlayın. Seviyorsanız tarçın da ekleyin ben tercih etmiyorum.

Dinlenen bezelerin 1 tanesini mısır nişastası yardımıyla tabak büyüklüğünde açın. 10 tane bezeyi aynı büyüklükte açarak üst üste alın. Aralar nişastalı olacak en üstteki hamura nişasta konulmayacak rahat açabilmek için. 40 bezemiz vardı 10 lu gruplar halinde 4 paket hamurumuz oldu :) Oklava yardımıyla yufkayı alt üst ederek (ki bu önemli sadece üst yufkalar incelip alttakiler kalın kalmasın) tepsi büyüklüğünde açalım. Tepsiyi yufka üzerine bırakarak yufka büyüklüğünü ölçebilirsiniz. Fazla kısım olursa da bıçak yardımıyla kesin. Resimler yardımcı olacaktır.

4 paket yufkamız vardı. 2 sini açıp tepsimize alıyoruz. Üstüne cevizin tamamını ve üzerine 2 paket yufkamızı alarak 40 katımızı oluşturmuş oluyoruz. Bu kadar yazdığıma bakmayın yağlı bir hamur olduğu için çok kolay açılıyor. Hiç yufka açmayı bilmeyen bile yapar bu baklavayı söyleyim.
Baklavayı ben yıldız baklava şeklinde dilimledim ayrıntılı fotoğraftan yararlanabilirsiniz. Dilerseniz hafif verev kare kesebilirsiniz. Dilediğiniz şekilde kesin (benim gibi eğri kesmeyin de:)) ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağın yarısını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürün hafif rengi değiştiğinde fırından alarak kalan yağı gezdirin ve tekrar fırına sürün(tereyağı yanmasın diye iki seferde ekliyoruz) altı üstü kızarana kadar pişirin..


Şerbetin yapılışı; 3 bardak şeker ve 3,5 bardak suyu tencereye koyup 15 dk kaynattıktan sonra şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın.
*Bu tarifte kullanılan tepsi 40 cm çapındadır. Bu ölçüye yakın bir tepsi tercih edebilirsiniz.
*Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün. Ya da her ikiside ılık olacak şekilde dökün. Nefis tatlımız hazır umarım beğenirsiniz. Denemeye çalışın ve bana yorum gönderin. Afiyet olsun, sevgiler..
* DİLİM FOTOĞRAFLARI EKLENECEK..

Paylaş:

Kategoriler:

Henüz Yorum Yok " KOLAY EV BAKLAVASI(40 KAT) "