ÇITIR TUZLU KURABİYE
Merhabalar sevgili takipçilerim size çok çıtır bir tuzlu kurabiye tarifim var. Lezzeti garanti harika bir tarif. Evinizde muhakkak bulunsun bu tarif. Hem atıştırmalık olarak hem de ikram edilebilecek güzel bir tarif. Kuru pasta olduğu için uzun süre taze kalabiliyor. Ben farklı şekillerde yaptım fikir olsun size. Buyrun bu tam ölçülü nefis tarife..
Malzemeler:
125 gr margarin oda sicakliginda ( yarim paket margarin)
1 yumurta(sarısı hamura beyazı üzerine)
1 corba kasigi limonun suyu
1 corba kasigi sirke
yarım paket kabartma tozu
3 corba kasigi pudra sekeri veya toz seker (ben pudra sekeri kullandim)
1 tatli kasigi tuz
1,5 cay bardagi siviyag.
4,5 su bardagi civarında un
Üzeri için:
1 yumurtanın beyazı
1 su bardağı kadar susam (kavrulmuş susam kullandım)
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini yoğurma kabımıza alalım. Sıvıyağ, yumurta sarısı, pudra şekeri, limon suyu, sirkeyi, tuzu ekleyelim. Elimizle şöyle bir karıştıralım. Kabartma tozunu ve azar azar unu ilave ederek kulak memesinden bir tık daha sert hamurumuzu yoğuralım. Yalnız unu kademeli ekleyin hamur çok sert olmayacak. Deneme amaçlı bir parçayı elinizle rulo yapın katlayınca kırılmıyorsa hamur olmuştur. Kırılıyorsa unu fazla kaçmıştır:)
Yoğurma işlemimiz bittikten sonra şekil verebiliriz. Dilerseniz büyük bir parçayı tezgah üzerinde merdane ile hafif açıp kalıplarla kesin dilerseniz klasik simit şekli verin dilerseniz fotoğraflardaki gibi şekillendirin. Şekil verme işlemi bittikten sonra çıtır kurabiyemizi önce yumurta beyazına sonra susama batırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştririyoruz.
180 derece fırında çıtır çıtır olana kadar pişiriyoruz. Çok fazla da pişmesin o zaman yağ kokusu geliyor. Resimdeki kıvam yeterli.
Nefis çıtır tuzlu kurabiyelerimiz hazır gerçekten güzel bir tarif denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyet olsun:)
Henüz Yorum Yok " ÇITIR TUZLU KURABİYE "