Scroll To Top
Son yazılar

PRATİK KLOZET TEMİZLİĞİ

Sirke

Özellikle beyaz sirke hem etkili bir temizleyicidir, hem de çamaşır sularından çok daha güvenilirdir.  Su lekelerini yok etmek için tuvalet kağıdını sirkeyle ıslatıp doğrudan lekenin üstüne koyun. Kağıdı bir gece orada bırakın, ertesi gün sifonu çekin ve lekeler gitsin.


Karbonat

Tuvaletinizi dezenfekte etmek için yarım bardak hidrojen peroksiti tuvalete döküp yarım saat bekledikten sonra sifonu çekin.


Bebek yağı

Krom yüzeylere bebek yağı uygulandığında sonuca inanamayacaksınız. Kapı tokmaklarını, armatürleri ve duş başlığını temiz bir beze sadece birkaç damla bebek yağı damlatıp ovalayarak cilalayın. Sonra birkaç damla tuvalete de döküp porselen parlayana kadar ovun.


Kola

Kolanın pas lekelerini ve kireci anında çıkardığını duyduğunuz halde hiç denemediyseniz deneyin. Pas halkasının tamamen kapatacak şekilde bir kutu kolayı tamamen tuvalete boşaltın. En az yarım saat, asidin lekeleri çözmesi için bekleyin. Tuvalet fırçasıyla ovup sifonu çekin.


Tuvalet kokusu

Tuvalet kokusu ve temizliği için bir çok ürün mevcut ancak bu ürünlerin aynısını ekonomik şekilde evde yapmak isteyenler için bir tarif:

1 bardak karbonat,
Yarım bardak sitrik asit
Yarım bardak boraks
3 çay kaşığı aromatik yağ
Sprey şişesinde su... Hepsini karıştırıp, içine istediğiniz kokuyu ekleyerek kullanabilirsiniz.

Pet şişe

Eğer tuvaletiniz, su tasarrufu sağlayan yeni modellerden değilse  1 litrelik pet şişenin 4/1’ini kumla, kalanını suyla doldurup su tankına  yerleştirin.  Suyun hacminde yer kaplayacak olan şişe sayesinde her sifon çekişinizde hem tasarruf hem kar etmiş olacaksınız.


Oje

Tuvaletinizin metal aksamını şeffaf oje ile iyiyce boyayarak paslanmasını engelleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Üstelik vidaların gevşemesini engelleyeceğinden tuvalet kapağının bir süre sonra sağa sola kaymasının da önüne geçebilirsiniz.

Paylaş:

Kategoriler:

Henüz Yorum Yok " PRATİK KLOZET TEMİZLİĞİ "