ELMALI ŞERİT KURABİYE YAPILIŞI
Malzemeler:
125 gr tereyağı yada margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 su bardağı nişasta (buğday mısır farketmez)
Yarım pakat kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
İç harcı için:
4 adet kırmızı elma
4 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz yada fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Elmaları rendeleyip şekerle birlikte tavamıza alalım ve pişmeye bırakalım. Suyunu bırakıp çekene kadar soteleyelim. Ocağı kapattıktan sonra içine dövülmüş ceviz ve tarçını ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Hamurumuzu hazırlayalım. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını yoğurma kabımıza alalım. Yoğurt, yumurta, sıvıyağ ve şekeri ilave edelim yoğurmaya başlayalım. Daha sonra nişasta, kabartma tozu, vanilya ve azar azar unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
Şekil verelim. Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler yapalım. Tezgah üzerinde daire şeklinde şekil verelim. Bir tarafına bıçakla 5 adet çizik atalım. Diğer tarafına elmalı harcımızı koyalım ve rulo şeklinde saralım. Tepsiye almadan önce ay kurabiye şeklinde kıvırarak koyalım. Resim yardımcı olacaktır.
Bütün kurabiyelerimize şekil verdikten sonra 175 derece fırında pişmeye bırakalım. Hafif pembeleşmesi yeterlidir kurabiyemiz biraz beyaz kalmalı. Yeteri kadar pişince fırında alalım ve biraz soğuyunca üzerine bol pudra şekeri ekleyelim.
Nefis kurabiyelerimiz hazır, ölçü tam deneyin beğenin ve bana dönün diyorum:) Çayla servis edelim, Afiyet olsun:)
Diğer Kurabiye tariflerim için lütfen TIKLAYINIZ..
Çok güzel, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim, sevgiler..
Sil