KREMALI ÇITIR RULOLAR
Şimdi sizlere yapması oldukça kolay, lezzeti garanti bir tarif vermek istiyorum. Kremalı çıtır rulo tarifi. Hazır baklava yufkasından yaptığım bu tatlı saç arası tadında oldukça başarılı idi. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Üstelik hamur hazırlama derdi tuttu tutmadı derdi de yok. Yemek ardından çay yanına verebileceğiniz enfes bir tat. Buyrun tarifim.. Tek kusurum varki yapım aşamalarını fotoğraflayamadım çünki çok acele yaptığım bir tatlı oldu. Ama ayrıntılı anlatmaya çalışırım:)Malzemeler:
1 fırın tepsisi için ölçüler:
Yarım paket hazır baklavalık yufka
Araları yağlamak için:
Tuzsuz tereyağ(yeteri kadar 250 gr civarı)
sıvıyağ(yeteri kadar 1 çay bardağı civarı)
Kreması için:
1 lt süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı şeker
Üzeri için:
Pudra şekeri (yeteri kadar)
Hazırlanışı:
5 tane baklavalık yufkayı aralararını erittiğimiz ve sıvıyağla karıştırdığımız tereyağı ile yağlayalım. 1 yufka üzerine 1 yemek kaşığı kadar tereyağı gezdirelim. 2. yufkayı üzerine serelim tekrar yağlayalım. Yalnızca 5. yufkanın üzerini yağlamıyorum buraya verdiğim ölçülerle hazırlayıp soğuttuğumuz kremadan 3 yemek kaşığı dolusu ekliyouruz. Yufkanın üzerine kremayı biraz yaydıktan sonra sıkı bir rulo şeklinde saralım ve tepsimize alalım. Krema bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz. Benim tepsimde 7 tane rulom olmuştu. Normal fırın tepsisi doluyor bu malzemelerle. Ruloların üzerini kalan yağ ile fırça yardımıyla yağlayalım ve biraz bekletelim. Krema iyice donduktan sonra fırına vermeden fotoğraftaki büyüklükte dilimleyelim. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Servis etmeden önce pudra şekeri ekleyelim üzerine. Çıtır çıtır hafif tatlımız hazır. Laz böreğinin tadına da benziyor. Deneyin lütfen. Afiyet olsun:)
Henüz Yorum Yok " KREMALI ÇITIR RULOLAR "