Scroll To Top
Son yazılar

KIYMALI TÜRLÜ YEMEĞİ


Malzemeler:

1 adet patates
1 adet kabak
Yarım kg yeşil fasulye
1 adet soğan
2-3 adet yeşil biber
1 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağ
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
250 gr kıyma (azaltılabilir)
2 su bardağı sıcak su
tuz

Yapılışı:
  1. Tencereye kıymayı alalım. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Sıvıyağ ve tereyağını ekleyelim. Yemeklik doğradığımız soğan ve biberi ekleyelim ve kavuralım. Salçayı ilave edelim kavuralım. Yemeklik doğradığımız domatesi ilave edelim ve kavuralım.
  2. Fasulye, kabak ve patatesi istediğimiz gibi doğrayalım ilave edelim ve 5 dakika kadar daha kavuralım. 2 su bardağı sıcak suyu, tuzunu ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım. Yarım saatte pişecektir, pişmesini ve suyunu ara sıra kontrol edelim. Sebzelerin harika uyumu kesinlikle tavsiye ederim.
  3. Afiyet olsun:)
DİĞER YEMEK TARİFLERİM İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ..

Paylaş:

Kategoriler:

Henüz Yorum Yok " KIYMALI TÜRLÜ YEMEĞİ "