İRMİKLİ PARMAK TATLISI
Malzemeler:
- 250 gr tereyağ yoksa margarin
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağına yakın un
- 1 su bardağı kadar irmik
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
- Oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağını yoğurma kabımıza alalım. Sıvıyağ, şeker ve yumumrtayı ekleyelim elimizle iyice karıştıralım. Kabartma tozu, vanilya ve azar azar un ilavesi yaparak kurabiye hamuru gibi bir hamur elde edelim. Verdiğim un miktarı az yada çok gelebilir malum bardak ve malzemeye göre değişiyor miktar. Hamurumuz ne sert olacak ne de çok yumuşak. Burada el ölçüsü size ait.
- Hazırladığımız tatlımızdan ceviz büyüklüğünde beze yapıp onu da parmak şeklinde görseldeki gibi şekil verelim. Bir tabağa irmiği alalım ve tatlı hamurumuzun her tarafını irmikle mantolayalım.
- Tepsimizi yağlamaya gerek yok. Bu şekilde hazırladığımız tatlılarımızı 180 derece fırında pişmeye bırakalım.
- Çok fazla pişmeyecek, göz kararı hafif pembeleşinceye kada pişirin.
- Bu arada verilen ölçülerle şerbetimizi hazırlayalım ve ılıtalım.
- Fırından aldığımız tatlımızı da ılıtalım. İkiside ılık olacak şekilde şerbetini verelim..
- Tamamını çekecektir. Biraz dinlendikten sonra servis edelim.
- Nefis tatlımız hazır, Afiyet olsun:)
çok güzel görünüyor elinize sağlık püf noktası var mı ?
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, tatlı ve serbet ılık olsun ona dikkat edin yeterli, sevgiler:)
YanıtlaSilÇok güzel, Değişik şekillede de güzel olabilir.
YanıtlaSil