MAVİ HAŞHAŞLI TUZLU ÇUBUKLAR
Malzemeler:
- 1 paket margarin
- 1 yumurta(sarısı üzerine beyazı içine)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı taze yoğurt
- 1 çay bardağı mavi haşhaş
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım paket kabartma tozu
- Alabildiğine un
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarini yoğurma kabımıza alalım. Yumurta beyazını, tuzu(fazla kaçırmayın tuz götürmeyen bir hamur), şekeri, sirkesini, sıvıyağı, yoğurdu ve haşhaşı ekleyelim ve elimizle iyice karıştıralım. En son olarak kabartma tozunu ve azar azar unu ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım. Tezgahta yuvarlayalım ve bıçakla 3 eşit parça halinde keselim. Farklı şekilde yapabilirsiniz fakat orjinali bu.
- Fırın tepsisine alalım ve üzerine ayırdığımız yumurta sarısından sürelim.
- 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Kısa sürede pişecektir kontrol edelim.
- Farklı bir tuzlu tarifi mutlaka deneyin, mavi haşhaş çok yakışıyor.
- Çayla servis edelim, Afiyet olsun:)
Not: Mavi haşhaş pasta malzemeleri satan yerlerde ve marketlerde bulunuyor. Siyah haşhaşla karıştırmayalım.
DİĞER KURABİYE TARİFLERİM İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ..
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
MerHabalar, çok teşekkür ederim deneyin lütfen, sevgiler benden:)
Sil