HAŞLANMIŞ UNLANMIŞ PATATES KIZARTMASI
Malzemeler:
- 3-4 adet patates
- 1 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
- Patatesleri soyup kızartmalık doğrayın.
- Üstünü geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Su kaynadıktan sonra 5 dakika yeterli.
- Patatesleri süzün.
- Soğuduktan sonra un ve tuzla harmanlayın.
- Kızgın yağda kızartın.
- Çıtır çıtır yağ çekmeyen bir patates kızartması tarifi. Hazır alınanlar gibi bu lezzete bayılacaksınız.
- Afiyet olsun:)
Daha önce hiç haşlanmış patates kızartması duymamıştım çok ilginç geldi ellerinize sağlık eminim lezzeti de harikadır :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Pınar deneyin lütfen, sevgilerimle. .
YanıtlaSil