ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
Klasik pilavlarımızın ilk sırasında yer alan mis gibi arpa şehriyeli pirinç pilavı..
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç (sıcak suda yarım saat bekletelim içine 1 tatlı kaşığı tuz atalım)
1.5 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı arpa şehiye
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
1.5 su bardağı sıcak suyu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Karabiber yakışıyor tavsiye edebilirim. Üzerine temiz bez örtüp demlenmeye bırakalım. Et yemeklerinin yanına çok yakışır. Afiyet olsun :)
Henüz Yorum Yok " ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI "