Scroll To Top
Malzemeler:
- 1 kilo kuşbaşı dana eti (bonfile olursa daha yumuşak oluyor)
- 2 bardak su
- 3 kaşık tereyağ (iç yağ da olabilir)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 domates
- 3 soğan
- 7-8 adet sivri biber
- tuz,karabiber
Yapılışı:
- Düdüklü tenceremize eti ve suyu ekleyelim ve yaklaşık 45 dakika
kısık ateşte pişmeye bırakalım. Dana eti olduğu için önceden haşlamak
gerekiyor. Etimizin pişmesini kontrol edelim. Fazla suyu varsa süzelim.
Tenceremize yağı alalım. Eti ilave edelim ve etin rengi hafif dönene
kadar kavuralım. Yemeklik doğradığımız domates, soğan ve biberi ilave
edelim. Tuzunu ve salçasını da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
En az 10 dakika da bu şekilde pişmeli. Sebzelerimiz yeterince pişince
ocağımızı kapatabiliriz. Fotoğraftaki kıvamını tutturmaya çalışalım. Tam
suyunu çekmesin hafif sulu kalsın. Bu şekilde çok lezzetli oluyor.
- Oldukça doyurucu ve lezzeti harika. İsteğe göre baharat ekleyebilirsiniz. Ben tercih etmedim.
- Afiyet olsun:)
Paylaş:
Henüz Yorum Yok " ET SOTE "